Lakossági önerős útépítés

tudnivalók | megoldások | kivitelezés

Tudnivalók a lakossági önerős útépítésről

A műszaki tartalom meghatározása

Az útépítési beruházás költségeinek sorsa két ponton dől el: a műszaki tartalom meghatározásakor és a legmegfelelőbb kivitelezői ajánlat kiválasztásakor. A feladat megtalálni azt a műszaki tartalmat, ami elengedhetetlen a hosszú távon problémák nélkül használható út megépüléséhez, de nem rejt magában túlzó, felesleges költségeket.

Az önkormányzat közreműködésével létrejövő útépítési együttműködés esetében ez nem okoz túl sok tennivalót a lakosságnak, ugyanis ez a kérdés az önkormányzat felelőssége. Ha viszont önálló útépítési együttműködésről van szó, a helyzet már nem ilyen egyszerű.

Az ilyen jellegű útépítéshez többnyire nem szükséges hatósági építési engedély, így többnyire nem készül engedélyezési terv, amelyben egy erre hivatott mérnök alakítja ki a műszaki tartalmat. Nyilván ettől függetlenül is lehet készíttetni kiviteli tervet, műszaki dokumentációt, természetesen önálló útépítési együttműködés esetén a mérnöki munka költségeit az útépítő közösségnek kell vállalnia.

Tapasztalataink szerint ilyenkor sok esetben a műszaki terveztetés elmarad, így végül a kivitelezőre hárul a feladat, hogy az ajánlatában határozzon meg egy általa javasolt műszaki tartalmat. Mindenesetre nem hátrány, ha az útépítési közösségnek is van némi elképzelése a megvalósuló út paramétereiről.

Tovább a részletekért...

Segítsünk a közösségi útépítési projekt szervezésében, koordinálásában?

Bízzák ránk a kivitelezést!

- néhány ok, amiért érdemes az ALFÖLD ASZFALT KFT-t választania -

Szakmai profizmus

Rendelkezünk azzal a szaktudással, illetve gép- és eszközparkkal, amely lehetővé teszi, hogy egy lakossági útépítési projektet teljeskörűen, műszaki és esztétikai szempontból is kifogástalanul kivitelezzünk.

Minden egy kézben

Az útépítési projekthez kapcsolódó minden felmerülő munkafázist kivitelezünk; legyen szó akár földmunkáról, szegélyezésről, vízelvezetésről, közművekről, útalapról, aszfalt vagy térkőburkolatról.

Releváns tapasztalatok

Az elmúlt évek során több lakossági önerős útépítési megbízást is teljesítettünk. Hasznos tapasztalatokat szereztünk azokról a speciális tényezőkről, amelyek egy ilyen projektet jellemeznek. 

Teljes felelősségvállalás

Az ALFÖLD ASZFALT KFT.-nek egyetlen tulajdonosa van, aki személyesen vezeti az adminisztratív folyamatokat és a kivitelezési munkálatokat egyaránt. Garanciális, jótállási kötelezettségeinknek minden esetben rövid időn belül eleget teszünk.

Rugalmasság

Tudjuk, hogy lakossági önerős útépítés során számos igényt és érdeket kell összehangolni annak érdekében, hogy végül minden érintett elégedett legyen.  Éppen ezért igyekszünk rugalmasan alkalmazkodni a felmerülő kérésekhez, elvárásokhoz.

Optimális ár-érték arány

Ajánlatainkat úgy állítjuk össze és az árainkat úgy határozzuk meg, hogy azok lehetővé tegyék azt a lehető legmagasabb műszaki tartalmat, ami még nem jelent túlzott és felesleges költségterheket a lakossági összefogás tagjainak. 

Munka közben lakossági önerős útépítési projektjeinken...

KÉRJEN TŐLÜNK AJÁNLATOT!

nálunk az ajánlatadás mindig ingyenes / gyors / részletes